http://cikmimieayunieblogspot.com.
my blogger
Hot Myspace Generators

Followers

Saturday, April 30, 2011

pembokaran filem PHB episod1

Posted by Cik Mimie Ayunie at 6:23 AM 0 comments
hai..skunk
jam menunjukkan 5.30.........
 x silap cikmmimie ketika cuba menyelongkar sedikit mengenai
salah sorang magsa dari filem (PHB) PENUNGGU ISTANA BILLAH
petang tadi...


dari apa yang info cik mimie dapat hanyalah untuk pemberitahuan
 serba sedikit yang boleh membantu dalam menyelongkar segala rahsia
dan misteri  mengenai nasib dan kesah magsa kejadian tersebut...

setika cuba mengkaji dan berfikir..cik mendapat satu step
untuk cuba memberanikan diri..berkomunikasi dengan magsa dengan cara 
menggunakan on9 di FACEBOOK..

                :: bawah ini adalah serba sedikit untuk pemulaan penyelongkaran,misteri  tersebut,
                  cik meminta agar segala keterangan tersebut hanyalah "50/50 info"
                  kemungkinan tidak tepat" tetapi  anda boleh menilainya sendiri...

ketika berchatting dengan (AMAR) cik memulakan langkah
dengan menyamar sebagai public yang tidak tahu apa-apa pon...
dan tidak tahu pon (amar) itu adalah pelakon dalam flem tersebut....








kemudian...(AMAR) mula accept cik di FB ..dan menyatakan cik adalah siapa?
disitu...kita dapat mengetahui bahawa (AMAR) sedang berhati2 untuk
mengenali  kesemua fwen nyer adalah orang biasa,



jikalau (AMAR) adalah bukan magsa tersebut,
kenapa perlu menanyakan prkara yang diluar pikiran,sebelum die request kita?
sedangkan jika meng "accept" seseorang itu.. kita terus frenly?
PELIK bukan?





beginikah cara?
 selalunye massage yang anda 
comment ketika mengenali seseorang itu?
pelik~mmg pelik~

berikutnya: adalah snipping yang telah cik 
copy dari awal hingga akhir pebualan kami...
"supaya tidak curang pada bF lah katakan,,,,hehehhehe"

























































SEGALA INFO...DAN SERBA SEDIKIT cochetT
CIK MIMIE MEMOHON MAAF KEATAS "KAKAK SYAHIRAH ARIF"
iaitu: "SARA ARIF"STUDENT ASWARA
KERANA CIK TERPAKSE MENG-"UNFRIEND" ANDA DARI
  FACEBOOK
CIK..BUAT SEMENTARA WAKTU..
 OKE..=)







Friday, April 29, 2011

info kini penunggu (istana billah)

Posted by Cik Mimie Ayunie at 11:24 PM 0 comments

dear...pencinta seram...malaya..
apa yang kita ketahui...menggenai filem pununggu istana billah adalah 
sebuah cerita seram yang telah cik mimie ayunie post kan di blong
pada tarikh

Saturday, April 23, 2011




dari apa yang info cik mimie ayunie dapat...pelakon filem PIB
masih hidup dan masih menjalani rutin harian seperti biasa..
pelakon dari salah satu PIB ini masih aktiv dan masih 
hidup...

dari apa yang ditayangkan oleh filem PIB ini...
AMAR salah satu magsa ,diketahui masih hidup...
dan terbukti filem ini adalah rekaan semata2...
dan tidak ada perbezaan dari pada filem seram lain..


seperti diketahui uncle seekers yang berlakon dalam PIB ini...
bila di ajukan mengenai kemana,dan
 bagaimana dengan nasib student yang masih hidup itu...
uncle ttp mendiamkan diri kerana die mmpunyai reason sendiri katanya...
 "ini link uncle seekers"


pape kesimpulan sekali pon...
bagi pendapat cik..adalah tanggungjawab 
mereka sendiri.. 
by: cik mimie ayunie

Monday, April 25, 2011

ANgelika BAND

Posted by Cik Mimie Ayunie at 8:10 AM 0 comments

























Anjelika adalah sebuah band baru yang nak menapak...
kehadiran mereka hampir 3 taun namun...
memberi impak kepada para peminat mereka..
dengan lagu2 yang mungkin sekali sesuai umtuk pasangan muda yang bercinta...
jurnal lagu yang mereka sampaikan adalah ROCK
walaupon vokalis mereka adalah gurlz..
namun band mereka adalah satu band yang 
adagaya dan cara mereka tersendiri....


mereka popular dengan lagu PASTI KAU GILA.TANYA PADA SIAPA..
dengan sambutan peminat yang ramai.....
band angelika ini yang tidak menerbitkan cakera
dengan menghasilkan lagu sendiri...
sekarang...
lagu mereka telah dimainkan dicorong radio..ERa fm.
cik mimie mula meminati band ini hampir 2 taun...kerana
mereka sungguh best~




kumpulan  :Anjelika
        lirik lagu   : pasti kau gila

                                                           PASTI KAU GILA TINGGALKAN AKU...
                                                           PASTIKAU GILA LUPAKAN AKU..
                                                           PASTIKAU GILA RINDUKAN AKU...
                                                           PASTI KAU GILA MIMPIKAN  AKU...
                                                                    ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                           GILA KU HANYA DIPANDANGAN 
                                           BUKAN DIDALAM FIKIRAN...
                                           BAYANG KU KAN SELALU...
                                           MENGIKUTI KAMMU...
                                           ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                                            SESAAT BAGAI TELALU LAMMA...
                                                            JALAN MU TIADA PENYULUHNYA..
                                                            TERANG KAU SANGKA MALAM OHH...
                                                            GELAPNYA...
                                                            ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                           PULANGKAN SEGALA KENANNGAN KITA...
                                           KAU TINGGALKAN DOSAMU PADAKU..
                                           KAU DENGARLAH~
                                           SENYUMMU X BERMAKNA...
                                           HARTAMU X KEMANNA...
                                           KERNA AKU LEBIH BERHARGA UNTUK DIRIMMU...
                                           ENGKAU AKAN RASA KESUNNYIAN...
                                           KAU AKAN RASA...
                                           KEKOSONNGAN...
                                           KETIADAANKU...
                                           PASTI KAU SESALLLI....
                                           ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                                           KAU DENGARLAH KATA KU...
                                                           AKU TAK PENAH LAYU...
                                                          HATIKU TETAP GEMBIRA TANPA 
                                                          ENGKAU DISISI KU...4X
                                                          ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                          PULANGKAN SEGALA KENANNGAN KITA...
                                         KAU TINGGALKAN DOSAMU PADAKU..
                                         KAU DENGARLAH~
                                          SENYUMMU X BERMAKNA...
                                         HARTAMU X KEMANNA...
                                         KERNA AKU LEBIH BERHARGA UNTUK DIRIMMU...
                                         ENGKAU AKAN RASA KESUNNYIAN...
                                         KAU AKAN RASA...
                                         KEKOSONNGAN...
                                          KETIADAANKU...
                                          PASTI KAU SESALLLI....

                                                                    HIYYEH....
                                                 LALLALA...LALALA..LALALA...
                                                         ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

Saturday, April 23, 2011

filem PENUNGGU ISTANA BILLAH

Posted by Cik Mimie Ayunie at 9:34 AM 0 comments
daripada pandangan cik mimie lah kan mengenai filem PIB ini..pada awalnya hanya rasa ragu2 lah and x yakin filem niy mcam dibuat2...setelah ditayangkan dan lihat sendiri mereka berlima amar,sara,yaya dan 2 owang lagi rakan mereka melakukan rakaman tersebut PIB dipawagam,sememangnya agak seram dan menakutkan,...kalo nak rase sendiri filem niy best or tak...tgok lah...^^


sinopsis
Ini bermakna cerita yang terkandung di dalam filem ini bukanlah sebuah cerita kosong, sebaliknya adalah sebuah pendedahan secara realiti terhadap aktiviti paranormal di sebuah rumah yang telah ditinggalkan lebih 100 tahun di Perak dan dikenali sebagai ‘Istana Billah’.

Menurut Pengurus Besar Filem & Drama Primeworks Studios serta selaku Penerbit Eksekutif filem ini, Tengku Iesta Tengku Alaudin, filem tidak cuba meniru mana-mana filem yang pernah diterbitkan sebelum ini. Jelasnya, filem ini adalah sebuah dokumentari yang mengandungi rangkuman rakaman video yang berjaya dirakamkan oleh lima pelajar yang membuat kajian aktiviti paranormal di tempat yang dipercayai berpuaka.“ Siasatan mereka telah dibantu oleh Kumpulan Seekers, yang sememangnya sinonim dengan kegiatan aktiviti paranormal di Malaysia. Niat kami adalah untuk mendedahkan penemuan mereka ini kepada umum melalui filem. Ini adalah satu bentuk pembaharuan yang cuba kami serapkan dalam era filem bergenre seram. Kami yakin ini dapat mempertingkatkan lagi kualiti filem seram di Malaysia. Jadi kami menafikan jika ada pihak yang mengatakan kami cuba meniru filem luar. Sebaliknya apa yang dihasilkan ini adalah rentetan kisah benar yang ingin kami kongsikan pada masyarakat di luar sana,” ujar Tengku Iesta.

“Rumah tinggal yang digelar ‘Istana Billah’ ini mempunyai banyak kisah seram melalui bualan mulut penduduk setempat. Produksi drama ‘Warkah Terakhir’ yang menjalani penggambaran di sana tidak lama dahulu pernah mengalami insiden mengerikan. Ini menunjukkan tempat itu benar-benar mempunyai kisah misterinya dan penonton dapat menyaksikan kesahihannya melalui filem dokumentari ini,” tambah Tengku Iestar lagi.

‘Penunggu Istana’ adalah cantuman daripada pita rakaman terakhir lima pelajar yang membuat kajian aktiviti paranormal di sebuah rumah tinggalan lama, Istana Billah di Perak iaitu Sara Ali, Nadzirah Ahmad Nadzri, Nor Zafirah Abd Rahim, Mustaqim Mohamed Zaki dan Amar Asyraf. Kajian yang dibantu oleh Kumpulan Seekers ini naratifnya dipersembahkan sebagai sebuah dokumentari berdasarkan jurnal video yang diperolehi mereka sendiri.

Cantuman footage itu seterusnya difilemkan sepanjang 15 hari mereka berada di Istana Billah sebagai usaha mencari jawapan terhadap kejadian mengerikan yang menimpa kumpulan pelajar berkenaan. Penemuan inilah merupakan satu kejutan untuk tatapan semua peminat filem tempatan.

Ingin diingatkan, filem ini bukanlah seperti filem-filem seram yang pernah ditayangkan sebelum ini. Mungkin ada sesetengah visual bakal mengejutkan anda sehingga membuatkan degupan jantung lebih laju daripada biasa, walaupun ia tidak menunjukkan sepenuhnya bentuk fizikal entiti halus yang menghuni di rumah tinggalan tersebut.

Friday, April 22, 2011

HARRY POTTER

Posted by Cik Mimie Ayunie at 9:33 AM 0 comments


pehhh...Hp~ mmg aq minat kowt...
da lame aq nak tgok movie niy..tapi mmbr2 
aq semua x minat...hahahhaha..
dari hp1-sampailah hp7 aq de..hehhe..
bestttttt~

movie HP niy aq rembat aq mmbr aq sowang niy x 
tau lah die de ann....die lagi dahsyat,
sampai dialog HP pon die hafal...^^
hahahahahha....



nantilah movie hp ke8 aq tggu.."the end" 
<3 HARRY POTTER <3

Monday, April 11, 2011

TEKA-TEKI ****

Posted by Cik Mimie Ayunie at 7:13 AM 0 comments
Ha...cuba teka....jgn pikir yang bukan-bukan
tau!!!!!!!!!!!!!

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

Jangan lihat jawapan nya dulu








JAWAPAN,:-....





1) Masukkan benang dalam jarum
2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje
.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam
6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR








Saturday, April 30, 2011

pembokaran filem PHB episod1

Posted by Cik Mimie Ayunie at 6:23 AM 0 comments
hai..skunk
jam menunjukkan 5.30.........
 x silap cikmmimie ketika cuba menyelongkar sedikit mengenai
salah sorang magsa dari filem (PHB) PENUNGGU ISTANA BILLAH
petang tadi...


dari apa yang info cik mimie dapat hanyalah untuk pemberitahuan
 serba sedikit yang boleh membantu dalam menyelongkar segala rahsia
dan misteri  mengenai nasib dan kesah magsa kejadian tersebut...

setika cuba mengkaji dan berfikir..cik mendapat satu step
untuk cuba memberanikan diri..berkomunikasi dengan magsa dengan cara 
menggunakan on9 di FACEBOOK..

                :: bawah ini adalah serba sedikit untuk pemulaan penyelongkaran,misteri  tersebut,
                  cik meminta agar segala keterangan tersebut hanyalah "50/50 info"
                  kemungkinan tidak tepat" tetapi  anda boleh menilainya sendiri...

ketika berchatting dengan (AMAR) cik memulakan langkah
dengan menyamar sebagai public yang tidak tahu apa-apa pon...
dan tidak tahu pon (amar) itu adalah pelakon dalam flem tersebut....








kemudian...(AMAR) mula accept cik di FB ..dan menyatakan cik adalah siapa?
disitu...kita dapat mengetahui bahawa (AMAR) sedang berhati2 untuk
mengenali  kesemua fwen nyer adalah orang biasa,



jikalau (AMAR) adalah bukan magsa tersebut,
kenapa perlu menanyakan prkara yang diluar pikiran,sebelum die request kita?
sedangkan jika meng "accept" seseorang itu.. kita terus frenly?
PELIK bukan?





beginikah cara?
 selalunye massage yang anda 
comment ketika mengenali seseorang itu?
pelik~mmg pelik~

berikutnya: adalah snipping yang telah cik 
copy dari awal hingga akhir pebualan kami...
"supaya tidak curang pada bF lah katakan,,,,hehehhehe"

























































SEGALA INFO...DAN SERBA SEDIKIT cochetT
CIK MIMIE MEMOHON MAAF KEATAS "KAKAK SYAHIRAH ARIF"
iaitu: "SARA ARIF"STUDENT ASWARA
KERANA CIK TERPAKSE MENG-"UNFRIEND" ANDA DARI
  FACEBOOK
CIK..BUAT SEMENTARA WAKTU..
 OKE..=)







Friday, April 29, 2011

info kini penunggu (istana billah)

Posted by Cik Mimie Ayunie at 11:24 PM 0 comments

dear...pencinta seram...malaya..
apa yang kita ketahui...menggenai filem pununggu istana billah adalah 
sebuah cerita seram yang telah cik mimie ayunie post kan di blong
pada tarikh

Saturday, April 23, 2011




dari apa yang info cik mimie ayunie dapat...pelakon filem PIB
masih hidup dan masih menjalani rutin harian seperti biasa..
pelakon dari salah satu PIB ini masih aktiv dan masih 
hidup...

dari apa yang ditayangkan oleh filem PIB ini...
AMAR salah satu magsa ,diketahui masih hidup...
dan terbukti filem ini adalah rekaan semata2...
dan tidak ada perbezaan dari pada filem seram lain..


seperti diketahui uncle seekers yang berlakon dalam PIB ini...
bila di ajukan mengenai kemana,dan
 bagaimana dengan nasib student yang masih hidup itu...
uncle ttp mendiamkan diri kerana die mmpunyai reason sendiri katanya...
 "ini link uncle seekers"


pape kesimpulan sekali pon...
bagi pendapat cik..adalah tanggungjawab 
mereka sendiri.. 
by: cik mimie ayunie

Monday, April 25, 2011

ANgelika BAND

Posted by Cik Mimie Ayunie at 8:10 AM 0 comments

























Anjelika adalah sebuah band baru yang nak menapak...
kehadiran mereka hampir 3 taun namun...
memberi impak kepada para peminat mereka..
dengan lagu2 yang mungkin sekali sesuai umtuk pasangan muda yang bercinta...
jurnal lagu yang mereka sampaikan adalah ROCK
walaupon vokalis mereka adalah gurlz..
namun band mereka adalah satu band yang 
adagaya dan cara mereka tersendiri....


mereka popular dengan lagu PASTI KAU GILA.TANYA PADA SIAPA..
dengan sambutan peminat yang ramai.....
band angelika ini yang tidak menerbitkan cakera
dengan menghasilkan lagu sendiri...
sekarang...
lagu mereka telah dimainkan dicorong radio..ERa fm.
cik mimie mula meminati band ini hampir 2 taun...kerana
mereka sungguh best~




kumpulan  :Anjelika
        lirik lagu   : pasti kau gila

                                                           PASTI KAU GILA TINGGALKAN AKU...
                                                           PASTIKAU GILA LUPAKAN AKU..
                                                           PASTIKAU GILA RINDUKAN AKU...
                                                           PASTI KAU GILA MIMPIKAN  AKU...
                                                                    ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                           GILA KU HANYA DIPANDANGAN 
                                           BUKAN DIDALAM FIKIRAN...
                                           BAYANG KU KAN SELALU...
                                           MENGIKUTI KAMMU...
                                           ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                                            SESAAT BAGAI TELALU LAMMA...
                                                            JALAN MU TIADA PENYULUHNYA..
                                                            TERANG KAU SANGKA MALAM OHH...
                                                            GELAPNYA...
                                                            ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                           PULANGKAN SEGALA KENANNGAN KITA...
                                           KAU TINGGALKAN DOSAMU PADAKU..
                                           KAU DENGARLAH~
                                           SENYUMMU X BERMAKNA...
                                           HARTAMU X KEMANNA...
                                           KERNA AKU LEBIH BERHARGA UNTUK DIRIMMU...
                                           ENGKAU AKAN RASA KESUNNYIAN...
                                           KAU AKAN RASA...
                                           KEKOSONNGAN...
                                           KETIADAANKU...
                                           PASTI KAU SESALLLI....
                                           ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                                           KAU DENGARLAH KATA KU...
                                                           AKU TAK PENAH LAYU...
                                                          HATIKU TETAP GEMBIRA TANPA 
                                                          ENGKAU DISISI KU...4X
                                                          ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

                                          PULANGKAN SEGALA KENANNGAN KITA...
                                         KAU TINGGALKAN DOSAMU PADAKU..
                                         KAU DENGARLAH~
                                          SENYUMMU X BERMAKNA...
                                         HARTAMU X KEMANNA...
                                         KERNA AKU LEBIH BERHARGA UNTUK DIRIMMU...
                                         ENGKAU AKAN RASA KESUNNYIAN...
                                         KAU AKAN RASA...
                                         KEKOSONNGAN...
                                          KETIADAANKU...
                                          PASTI KAU SESALLLI....

                                                                    HIYYEH....
                                                 LALLALA...LALALA..LALALA...
                                                         ♪♫ ♪♫ ♫♪ ♫ ♪♪ ♫ ♫ ♪

Saturday, April 23, 2011

filem PENUNGGU ISTANA BILLAH

Posted by Cik Mimie Ayunie at 9:34 AM 0 comments
daripada pandangan cik mimie lah kan mengenai filem PIB ini..pada awalnya hanya rasa ragu2 lah and x yakin filem niy mcam dibuat2...setelah ditayangkan dan lihat sendiri mereka berlima amar,sara,yaya dan 2 owang lagi rakan mereka melakukan rakaman tersebut PIB dipawagam,sememangnya agak seram dan menakutkan,...kalo nak rase sendiri filem niy best or tak...tgok lah...^^


sinopsis
Ini bermakna cerita yang terkandung di dalam filem ini bukanlah sebuah cerita kosong, sebaliknya adalah sebuah pendedahan secara realiti terhadap aktiviti paranormal di sebuah rumah yang telah ditinggalkan lebih 100 tahun di Perak dan dikenali sebagai ‘Istana Billah’.

Menurut Pengurus Besar Filem & Drama Primeworks Studios serta selaku Penerbit Eksekutif filem ini, Tengku Iesta Tengku Alaudin, filem tidak cuba meniru mana-mana filem yang pernah diterbitkan sebelum ini. Jelasnya, filem ini adalah sebuah dokumentari yang mengandungi rangkuman rakaman video yang berjaya dirakamkan oleh lima pelajar yang membuat kajian aktiviti paranormal di tempat yang dipercayai berpuaka.“ Siasatan mereka telah dibantu oleh Kumpulan Seekers, yang sememangnya sinonim dengan kegiatan aktiviti paranormal di Malaysia. Niat kami adalah untuk mendedahkan penemuan mereka ini kepada umum melalui filem. Ini adalah satu bentuk pembaharuan yang cuba kami serapkan dalam era filem bergenre seram. Kami yakin ini dapat mempertingkatkan lagi kualiti filem seram di Malaysia. Jadi kami menafikan jika ada pihak yang mengatakan kami cuba meniru filem luar. Sebaliknya apa yang dihasilkan ini adalah rentetan kisah benar yang ingin kami kongsikan pada masyarakat di luar sana,” ujar Tengku Iesta.

“Rumah tinggal yang digelar ‘Istana Billah’ ini mempunyai banyak kisah seram melalui bualan mulut penduduk setempat. Produksi drama ‘Warkah Terakhir’ yang menjalani penggambaran di sana tidak lama dahulu pernah mengalami insiden mengerikan. Ini menunjukkan tempat itu benar-benar mempunyai kisah misterinya dan penonton dapat menyaksikan kesahihannya melalui filem dokumentari ini,” tambah Tengku Iestar lagi.

‘Penunggu Istana’ adalah cantuman daripada pita rakaman terakhir lima pelajar yang membuat kajian aktiviti paranormal di sebuah rumah tinggalan lama, Istana Billah di Perak iaitu Sara Ali, Nadzirah Ahmad Nadzri, Nor Zafirah Abd Rahim, Mustaqim Mohamed Zaki dan Amar Asyraf. Kajian yang dibantu oleh Kumpulan Seekers ini naratifnya dipersembahkan sebagai sebuah dokumentari berdasarkan jurnal video yang diperolehi mereka sendiri.

Cantuman footage itu seterusnya difilemkan sepanjang 15 hari mereka berada di Istana Billah sebagai usaha mencari jawapan terhadap kejadian mengerikan yang menimpa kumpulan pelajar berkenaan. Penemuan inilah merupakan satu kejutan untuk tatapan semua peminat filem tempatan.

Ingin diingatkan, filem ini bukanlah seperti filem-filem seram yang pernah ditayangkan sebelum ini. Mungkin ada sesetengah visual bakal mengejutkan anda sehingga membuatkan degupan jantung lebih laju daripada biasa, walaupun ia tidak menunjukkan sepenuhnya bentuk fizikal entiti halus yang menghuni di rumah tinggalan tersebut.

Friday, April 22, 2011

HARRY POTTER

Posted by Cik Mimie Ayunie at 9:33 AM 0 comments


pehhh...Hp~ mmg aq minat kowt...
da lame aq nak tgok movie niy..tapi mmbr2 
aq semua x minat...hahahhaha..
dari hp1-sampailah hp7 aq de..hehhe..
bestttttt~

movie HP niy aq rembat aq mmbr aq sowang niy x 
tau lah die de ann....die lagi dahsyat,
sampai dialog HP pon die hafal...^^
hahahahahha....



nantilah movie hp ke8 aq tggu.."the end" 
<3 HARRY POTTER <3

Monday, April 11, 2011

TEKA-TEKI ****

Posted by Cik Mimie Ayunie at 7:13 AM 0 comments
Ha...cuba teka....jgn pikir yang bukan-bukan
tau!!!!!!!!!!!!!

1) Jilat-jilat bila dah basah baru cucuk, jilat-jilat bila dah basah baru cucuk

2) Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai

3) Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais

4) Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki

5) Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik

6) Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol

7) Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

8) Kangkang peluk, kangkag peluk, bila dah dekat climax pegang buah

9) Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

10) Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

Jangan lihat jawapan nya dulu








JAWAPAN,:-....





1) Masukkan benang dalam jarum
2) Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

3) MILO AIS

4) Sebab kalau dia angkat dua kaki, dia jatuh sebab tulah dia angkat
sebelah aje
.

5) Lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada 'game' dia padam
6) Semut yang matanya BENGKAK

7) Motorsikal......sebab dia pakai tongkat

8) Panjat pokok kelapa

9) Kambing binATANG

10) Ikan betina - ikan duyung, ikan jantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR








 

CIK MIMIE AYUNIE 1 Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Illustration by Enakei | Blogger Blog Templates